Opera Zuid brengt Der Schauspieldirektor van W.A. Mozart

 

Binnenkort gaan we van start met het repeteren van Mozarts Der Schauspieldirektor! In deze nieuwe productie van Opera Zuid zal ik de rol vertolken van Monsieur Vogelsang. Christopher Gillett, regisseur (en tevens bekend als tenor), heeft ons voorzien van een gemoderniseerd script voor dit ‘Singspiel’ van W.A. Mozart. Daarnaast zal vermaard Mozartinterpreet Sir Thomas Allen de gesproken rol van intendant Leo op zich nemen. De overwegend Nederlandse cast zal, samen met Philharmonie zuidnederland, onder leiding staan van dirigent Enrico Delamboye.

 

De originele partituur van Der Schauspieldirektor  wordt in deze productie uitgebreid met aria’s en ensembles van Mozarts hand. De voorstelling belooft een ode te worden aan het werk van het Salzburgse ‘Wunderkind’ en tegelijkertijd een satire over het hedendaagse operabedrijf. De theatertour begint in Parktheater Eindhoven op 12 november en eindigt in het Theater aan het Vrijthof Maastricht op 3 december 2023. Ik kijk er naar uit om u te verwelkomen bij een van onze voorstellingen dit najaar! Zie Agenda voor meer informatie. 

 

02-10-2023

 

 

19 mei - Robert Holl & friends: De Pelgrim

In de Grote Kerkzaal te Zeist verzorgt de internationaal gevierde bas-bariton Robert Holl op 19 mei een bijzonder recital in het kader van het Internationaal Lied Festival Zeist. Centraal staat Schuberts zetting van Goethes gedicht Gesang der Geister über den Wassern, waarin de dwaaltocht van de menselijke ziel wordt beschreven, die als het water opstijgt en weer neerdaalt op aarde. Voor het verklanken van deze etherische beeldspraak koos Schubert een bezetting van acht mannenstemmen en een strijksextet. Voor de betreffende uitvoering van dit werk wordt Robert Holl vergezeld door een cast van (veelal Nederlandse) topzangers en -instrumentalisten. Verder zal het programma, naast de wereldpremière van Robert Holls eigen liedcompositie Mein Gebet, uit een charmante selectie van Schubertliederen en -ensembles bestaan en zingt Mitch Der Jüngling und der Tod met Willem de Vries, begeleid door pianist Hans Eijsackers. Zie Agenda voor meer informatie. 

 

03-05-2023