Biografie

Mitch Raemaekers is een Nederlandse tenor. Hij debuteerde in 2015 bij Nationale Opera & Ballet als 'Le Fils' in Les Mamelles de Tirésias (Poulenc). In 2022 was hij te horen bij Opera Nijetrijne in Expeditie op drift en debuteerde hij als 'Snout' in A Midsummer Night's Dream (Britten) door Opera Zuid. In 2023 zal hij bij Opera Zuid de rol van ‘Monsieur Vogelsang’ vertolken in Mozarts Der Schauspieldirektor. Mitch is veelgevraagd solist voor oratoria zoals de Johannes Passion van J.S. Bach, de Messiah van G.F. Händel, de Petite messe solenelle van G. Rossini en de Carmina Burana van C. Orff.

 

 

Mitch participeerde veelvuldig aan masterclasses, georganiseerd door instituten zoals het Britten-Pears-Young-Artist-Programme of BPYAP (UK), de Koningin Elisabeth Muziekkapel (BE) en het IVC. Hier werkte hij o.a. met Thomas Allen, Elly Ameling, José van Dam, Rosemary Joshua, Ann Murray, Roger Vignoles en Andrew Watts. Zijn betrokkenheid bij het BPYAP bezorgde hem er een concertserie in the Red House (Brittens voormalige residentie). 

 

 

Mitch studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Maastricht. Daarnaast behaalde hij zijn masterdiploma in de musicologie bij de KU Leuven (BE) cum laude met een thesis over Riccardo Zandonai's opera Francesca da Rimini. Mitch wordt gecoacht door stempedagoog Manuela Ochakovski.