Biografie

Mitch Raemaekers is een Nederlandse tenor. Hij debuteerde in 2015 bij Nationale Opera & Ballet als 'Le Fils' in Les Mamelles de Tirésias (Poulenc), waarna hij er de rol van 'Arie' creëerde in de jeugdopera Hondenhartje (Maier; van Geel). Ook maakte hij er later solistische verschijningen in de producties Das Floß der Medusa (Henze) en Oedipe (Enescu). In 2019 zong Mitch de rol van 'Contino Belfiore' in Mozarts La Finta Giardiniera met de Internationale Opera Academy Gent. Tijdens de zomers van 2021 en 2022 was Mitch te horen in de voorstellingen Storm & drang en Expeditie op drift in het Friese buitengebied de Rottige Meente bij Opera Nijetrijne. Bovendien debuteerde hij in 2022 als 'Snout' in A Midsummer Night's Dream (Britten) door Opera Zuid. Mitch is veelgevraagd solist bij ensembles als Collegium Ad Mosam en Kamerkoor Maastricht, waar hij in 2023 zal debuteren als evangelist in de Johannes Passion van J.S. Bach.

"[...] In het gedeelte dat volgt is er vocaal van alles aan de hand, maar uit dat rumoer klinkt de stem van tenor Mitch Raemaekers kristalhelder met een indrukwekkend: Und wann kommt Rettung?"

- François van den Anker, Place de L'Opera

Mitch maakt vanaf 2015 deel uit van het ENOA (European Network of Opera Academies) en vanaf 2016 participeerde hij meermaals aan het Britten-Pears-Young-Artist-Programme (UK). Hier werkte hij aan de liederen van Benjamin Britten met Roger Vignoles, Dame Ann Murray en Sir Thomas Allen, alsook aan de cantates van Bach met Philippe Herreweghe. Zijn betrokkenheid bij het BPYAP bezorgde hem er een concertserie in the Red House (Brittens voormalige residentie) en een alumni concert in de Jubilee Hall. Tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist van 2019 volgde Mitch masterclasses van Elly Ameling, Julius Drake, Robert Holl en Malcolm Martineau. Ook werkte hij binnen de Koningin Elisabeth Muziekkapel (BE) met José van Dam, Sophie Koch en Stéphane Degout aan Frans operarepertoire in 2021. In 2023 nam hij deel aan de eerste, door het IVC ‘s-Hertogenbosch georganiseerde masterclass en werkte hij met Margreet Honig, Rosemary Joshua en Andrew Watts. 

 

Mitch studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Maastricht bij Axel Everaert. Daarnaast behaalde hij zijn masterdiploma in de musicologie bij de KU Leuven (BE) cum laude met een thesis over Riccardo Zandonai's opera Francesca da Rimini. Mitch wordt gecoacht door regisseur David Freeman en stempedagoog Manuela Ochakovski.